Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς – Ε.Ο.Π.Α.Ε.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο Ομάδες Γονέων

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι δύο Ομάδες Γονέων που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2026 στο Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς – Ε.Ο.Π.Α.Ε.

Από τις συναντήσεις δημιουργήθηκε ένας χώρος εμπιστοσύνης, αποδοχής και ουσιαστικής σύνδεσης, όπου οι γονείς μοιράστηκαν εμπειρίες, δυσκολίες, φόβους, αλλά και μικρές προσωπικές νίκες. Κυρίως, όμως, είχαν την ευκαιρία να δώσουν και να λάβουν φροντίδα, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και να ενδυναμωθούν στον απαιτητικό ρόλο του γονέα.

Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες περιέγραψαν την εμπειρία τους ως εξής:

«Το “Φροντίζομαι για να Φροντίσω” είναι το δεύτερο σεμινάριο που παρακολουθώ στην ΠΡΟΝΟΗ. Η κα Διονυσία Γιαννοπούλου καταφέρνει πάντα, με άμεσο, κατανοητό και ανθρώπινο τρόπο, να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Οι γνώσεις της, η ηρεμία της και ο σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζει όλους τους συμμετέχοντες έκαναν και αυτό το σεμινάριο μοναδικό. Μέσα από αυτά τα σεμινάρια έμαθα τρόπους να επικοινωνώ πιο ουσιαστικά με τις έφηβες κόρες μου, με περισσότερη υπομονή, ενσυναίσθηση και κατανόηση. Έχω αποκτήσει χρήσιμα εργαλεία που με βοηθούν να ενισχύω καθημερινά τη σχέση μας. Νιώθω ευγνωμοσύνη που σας γνώρισα και σας ευχαριστώ για αυτή την πραγματικά πολύτιμη εμπειρία. Στο επανιδείν!»

«Κι από εμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διονυσία, που με έναν μαγικό τρόπο κατάφερε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας, τις ρίζες μας και να μας κάνει να νιώσουμε πιο δυνατοί, να φροντιστούμε και να καταλάβουμε ότι πάντα υπάρχει χρόνος για να είμαστε ευτυχισμένοι. Ευχαριστώ πολύ, Διονυσία!»

«Το σεμινάριο της ΠΡΟΝΟΗΣ ήταν πραγματικά πολύ αποτελεσματικό και χρήσιμο για τρεις βασικούς λόγους:

Δεν μας δημιούργησε ενοχές. Αναγνωρίσαμε τα λάθη μας και μάθαμε ότι δεν είναι ποτέ αργά να τα διορθώσουμε.
Μας έδωσε εργαλεία άμεσα εφαρμόσιμα, που βελτίωσαν την επικοινωνία και τις σχέσεις μας στην οικογένεια.
Ήταν βιωματικό και μας έκανε να καθρεφτίζουμε ο ένας στον άλλο τις ανάγκες μας, τις σκέψεις μας και τις ανησυχίες μας.

Θα το πρότεινα σε κάθε γονιό, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών του. Η ΠΡΟΝΟΗ έχει τον τρόπο να στηρίζει τη σημερινή οικογένεια και η Διονυσία έχει έναν θαυμάσιο τρόπο να μιλάει στις καρδιές μας. Ευχαριστούμε πολύ!»

Τον συντονισμό των ομάδων είχε η Διονυσία Γιαννοπούλου, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ», Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Σύμβουλος, με τη συμμετοχή της Άντζυ Κυριακού, εκπαιδευόμενης και φοιτήτριας Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

To Κέντρο Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» Δήμου Κηφισιάς – Ε.Ο.Π.Α.Ε. ευχαριστεί θερμά όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη, το μοίρασμα και την ουσιαστική συμμετοχή τους στη δράση.