Ρίχνει «μαύρο» το Mega μετά την απόφαση για τις άδειες

 Σε 15 λίγες ημέρες σύμφωνα αναμένεται να πέσει «μαύρο» στο Mega και να διακοπεί οριστικά η μετάδοση του προγράμματός του

 
Με την ανακοίνωση των καναλιών που πήραν «πράσινο» φως για τις τηλεοπτικές άδειες, ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για το Mega.

To θέμα έχει προκαλέσει θλίψη αφού μέχρι στιγμής μέσω δικαστικών αποφάσεων το Μεγάλο κανάλι είχε καταφέρει να καθυστερήσει τη διαδικασία, όχι όμως και να αποφύγει το τέλος.

Τη δυσάρεστη εξέλιξη πάντως  προανήγγειλε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το νόμο, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης για τις νέες άδειες, το ΕΣΡ οφείλει να ρίξει «μαύρο» σε όσους δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι σε 15 ημέρες σύμφωνα με το protothema.gr αναμένεται να πέσει «μαύρο» στο Mega και να διακοπεί οριστικά η μετάδοση του προγράμματός του.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 το βράδυ της Τετάρτης, ο Υπουργός χαρακτήρισε ως «δυσάρεστη» τη συγκεκριμένη εξέλιξη για το ιστορικό κανάλι και επέρριψε τις ευθύνες για το επικείμενο κλείσιμό του στην ιδιοκτησία του και στις «επιχειρηματικές επιλογές» που έγιναν και οδήγησαν στο «μαύρο».

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως την ίδια ημέρα που γινόταν η προαναγγελία του «μαύρου», η σεναριογράφος που έγραψε ιστορία στις σελίδες της μυθοπλασίας του Mega, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, έβγαλε στον αέρα το τρέιλερ της επιστροφής της σειράς «Λόγω τιμής», η οποία προβλήθηκε το 1996. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με το βίντεο να συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες views και πολλά συγκινητικά σχόλιo.

Πήραν άδεια

Υπενθυμίζεται ότι η οριστική άδεια παίρνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Antenna, και Epsilon, καθώς κρίθηκε ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Πηγή: kritipress.gr