Υπόθεση Γιακουμάκη: Μάρτυρας – καταπέλτης, μαρτυρικές ώρες με «άγρια καψόνια»

Tα βασανιστήρια που υφίστατο ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης από συμφοιτητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων κατέθεσε "μάρτυρας-καταπέλτης", σήμερα, κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης που αναβιώνει στην δικαστική αίθουσα του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε εξέταση μαρτύρων ενώ σήμερα προσήλθαν κανονικά στο δικαστικό μέγαρο οι δύο μάρτυρες για τους οποίους χθες είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους καθώς ήταν απόντες.

Σημειώνεται πως ένταση προκλήθηκε νωρίτερα με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διατυπώνουν αίτημα εξαίρεσης του εισαγγελέα με αφορμή το γεγονός ότι σε μια αποστροφή του λόγου του εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν ο άτυχος Βαγγέλης μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, πιθανώς τώρα να ήταν ζωντανός, διατύπωση που φαίνεται πως προκάλεσε αντιδράσεις στους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο εισαγγελέας φαίνεται να ανακάλεσε, κι έτσι οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβησαν σε άρση του αιτήματος.

Την ίδια ώρα, "μάρτυρας- καταπέλτης" για την υπόθεση αποκάλυψε τις μαρτυρικές ώρες που φαίνεται να περνούσε ο νεαρός εντός της σχολής, με "άγρια καψόνια" από τους υποτιθέμενους φίλους του που περιελάμβαναν ρίψη αντικειμένων πάνω του και κλειδώματα στο μπάνιο.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας φέρεται να παρέθεσε  στο δικαστήριο πως ο ίδιος ο Βαγγέλης του είχε παραδεχτεί πως υπέφερε και αρχικώς είχε νιώσει ανακούφιση όταν κατάφερε να αλλάξει υπνοδωμάτιο και να μην κοιμάται στον ίδιο χώρο με τους βασανιστές του.

Παράλληλα, έτερος μάρτυρας φαίνεται πως έπεσε σε αντιφάσεις, προκαλώντας μάλιστα την έντονη δυσφορία του συνηγόρου υπεράσπισης.

" Τι δικάζουν σήμερα; Tις λέξεις; ( Αν αυτά που υπέφερε ήταν λίγα ή πολλά;) Διερωτήθηκε ο πατέρας του Βαγγέλη, ψάχνοντας νόημα και εκφράζοντας τον πόνο και την αγανάκτηση του για τον άδικο χαμό του γιου του, ενώ η σύζυγος και μητέρα του άτυχου νεαρού τόνισε πως αυτό που επιθυμεί η οικογένεια είναι να γίνει γνωστή η αλήθεια.

 

 

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

skai