Τσίπρας χωρίς αιδώ, με τα απομεινάρια του..

 ​Την ανεπάρκεια και τον ερασιτεχνισμό τους, ας πούμε ότι θα μπορούσε κανείς να τους τα συγχωρήσει- παραβλέποντας, έστω, την επί 4ετία εμμονή τους σε εξαπατήσεις και «αυταπάτες», σε ψέματα και συνειδητή κοροϊδία της κοινωνίας…

Την αλαζονεία και την έλλειψη αιδούς, όμως, αυτό που ο κόσμος αποκαλεί ξετσιπωσιά, είναι αδύνατον να την χωνέψεις, αν δηλαδή είσαι… κανονικός άνθρωπος και όχι βαρέως ψυχωτικός Συριζοπαθής!

Η απαξίωση του κυβερνητικού τσούρμου από την κοινωνία, είχε μέχρι πριν 10 μέρες μια πορεία φθοράς. Μετά την τελευταία πύρινη καταστροφή και την εκατόμβη των θυμάτων, πήρε την μορφή χιονοστιβάδας που σαρώνει και καταπίνει κάθε «φυλάκιο» αυτής της ολέθριας κυβέρνησης. Κι’ όχι μόνο για τα εγκληματικά λάθη, τις παραλείψεις και την ανοργανωσιά τους, αλλά και (ίσως και κυρίως) από την αλαζονεία που εξέπεμψαν με τον τρόπο που επιχείρησαν να διαχειρισθούν την τραγωδία. Με ψέματα, επίρριψη των δικών τους λαθών και ευθυνών στους «άλλους», ύβρι και παντελή έλλειψη αιδούς.

Αφού προσπάθησαν να μας πείσουν ότι «όλα έγιναν στην εντέλεια, κι’ αν ξαναξέσπαγε τέτοια καταστροφή, πάλι τα ίδια θα έκαναν!», ο Τσίπρας αναγκάσθηκε να πάρει την «πολιτική ευθύνη» (ούτε ο ίδιος ήξερε τι έλεγε, ούτε κανείς κατάλαβε τι εννοούσε!), ο Τόσκας παραιτήθηκε με… επικοινωνιακή χρονοκαθυστέρηση, κάποιοι άλλοι φιρφιρίκοι παραδέχθηκαν μεν στις τηλεοράσεις, για λόγους εκτόνωσης της λαϊκής οργής, πως «δεν μπορεί όλα να έγιναν καλά και σωστά», προσθέτοντας όμως και ότι «… αλλά εμείς κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε!»

Και μετά, ήρθαν οι… πολιτικοί καραγκιόζηδες του πούρου χυδαίου συριζέϊκου DNA! Η ντίβα του αυτοδιοικητικού απόλυτου μηδέν, η κ. Δούρου (που εκκρεμεί μια παραίτησή της από τις πρώτες βιβλικές πλημμύρες στην Μάντρα, με τους νεκρούς…), με χυδαιότητα και παντελή έλλειψη επίγνωσης και τσίπας, δήλωσε… μάγκικα ότι «της έτυχε μια στραβή στην βάρδια της…». Όταν ακόμη καταμετρούνται οι πάμπολλοι νεκροί!

Ο Σπίρτζης, σχεδόν… αγανακτισμένος από την λαϊκή αγνωμοσύνη προς τους κυβερνώντες, δήλωσε στις τηλεοράσεις « επιτέλους ο Τσίπρας ανέλαβε την ευθύνη, ζήτησε συγγνώμη, τι άλλο θέλετε να κάνει δηλαδή;» Έλα ντε!

Και σαν… κερασάκι στην τούρτα των ξετσίπωτων, ήρθε και ο… γνωστός Πολάκης, να «εξηγήσει» (σχεδόν ταυτόχρονα με την παραίτηση Τόσκα) ότι «όλα έγιναν καλά και αποτελεσματικά(!), αλλά οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα…»! Μια χαρά… εικόνα ήταν, τι στην ευχή ήθελαν αυτοί οι 100 να πεθάνουν, για να βλάψουν την… εικόνα της κυβέρνησης;

Κάποιοι… λιγότερο Πολάκηδες, έσπευσαν να διορθώσουν τα λόγια του στην συνέντευξη που έδωσε στο ΑΠΕ, και το «θόλωσαν» το έκαναν «μαύρωσαν»- ίδιο νόημα σε πιο κυριλέ περιτύλιγμα. Μόνο που, φαίνεται, η διορθωτική παρέμβαση για τα μάτια, τσάντισε τον πολλά βαρύ αναπληρωτή υπουργό υγείας. Που επανήλθε στις ύβρεις του, αποκαλώντας «ρετάλια της δημοσιογραφίας της διαπλοκής και εκπρόσωπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», όσους άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για τα λάθη και τις ολιγωρίες της, όσους δηλαδή έκαναν την… δουλειά τους, μια δουλειά που κατά τον Πολάκη απέβλεπε στην «διαστρέβλωση ,τον πόλεμο, τη Χολή, το μίσος, τη λυσσώδη λαχτάρα σας να ρίξετε τη κυβέρνηση αξιοποιώντας με τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική τυμβωρυχία που έχει να επιδείξει η παγκόσμια ιστορία την ανθρώπινη τραγωδία της 23ης Ιουλίου…»

Ο Τσίπρας και τα θλιβερά απομεινάρια του, σε απόγνωση και πανικό, πασχίζουν όπως-όπως να περισώσουν ότι (νομίζουν ότι…) περισώζεται. Πλανώνται πλάνην οικτρά.

Πέτρα που κύλησε, μη την εκρατήσεις
το ριζικό της είν’ κακό και θα μετανοήσεις… 

 

| iefimerida.gr 

Πηγή: kritipress.gr