Στ. Αρναουτάκης: Όλοι οι Κρητικοί γιορτάζουμε και είμαστε υπερήφανοι για το Πανεπιστήμιο μας.

Αναγνωρισμένο διεθνώς κέντρο παιδείας και επιστημονικής αριστείας αλλα και πηγή πνευματικού πλούτου για την Κρήτη και την χώρα, χαρακτήρισε το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε απόψε στην εορταστική εκδηλωση για την συμπλήρωση 40 χρόνων απο την ίδρυση του Πανεπιστημίου στο φρούριο “Φορτέτζα”Ρεθύμνου,παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αρχών εκπροσώπων της Εκκλησίας,της Πανεπιστημιακής κοινότητας,της Αυτοδιοίκησης,φορέων και πλήθους κόσμου.
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής του Πανεπιστημίου,αναφέρθηκε στην επιτυχία και διεθνή του διάκριση αλλά και στη διαχρονική επιτυχή προσπάθεια των χιλιάδων μελών της κοινότητάς του.
“Την επιστημονική του ταυτότητα προσδιορίζουν οι πέντε του Σχολές και τα δεκαέξι Τμήματά του, τα οποία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών, τα δημοφιλή Μεταπτυχιακά του Προγράμματα Πλήρους και Μερικής Φοίτησης, καθώς και τα Διδακτορικά του Προγράμματα, που συντελούν στο να κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Ιδρυμάτων διεθνώς και στις πρώτες θέσεις της χώρας.”δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειαρχης,προσθέτοντας οτι,”για την Περιφέρεια Κρήτης η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως και των υπολοίπων Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία αλλά και μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση που μας καλεί να συνενώνουμε δυνάμεις, να οραματιζόμαστε μαζί, να σχεδιάζουμε το αύριο. Ένα αύριο στο οποίο η Κρήτη θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμβάλει επίσης με τους δεσμούς συνεργασίας που αναπτύσσει, στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας και ειμαστε βέβαιοι ότι η Κρητική Κοινωνία είναι υπερήφανη για το Πανεπιστήμιό μας. Το ίδιο υπερήφανοι είμαστε και όλοι εμείς στην Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τιμώντας ιδιαίτερα τους σπουδαίους επιστήμονες που πέρασαν από το Ίδρυμα και που σήμερα δεν βρίσκονται κοντά μας.”

Πηγή: typoskritis.gr