Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στην 42χρονη Βιργινία

Σε κλίμα οδύνης απεύθυναν το τελευταίο… αντίο φίλοι, συγγενείς, εκπρόσωποι αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου την 42χρονη αντιπεριφερειάρχη, Βιργινία Μανασάκη – Ταβερναράκη, η οποία έχασε την μάχη με τον καρκίνο.

Η σορός της Βιργινίας έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στις 12.30 το μεσημέρι μέσα σ’ ένα λευκό φέρετρο ενώ από τις 2 η σορός της είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Λίγο μετά τις 3 ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου παρευρέθηκε σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιδημάρχοι και πλήθος κόσμου.

Επικήδειο εκφώνησαν – μεταξύ άλλων – οι: περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες», Γιάννης Κουράκης, δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΑΚ Γ. Χαρωνίτης.

Ο κ. Αρναουτάκης εμφανώς θλιμμένος κατά τον επικήδειό του εξήρε την προσωπικότητα της Βιργινίας ενώ με βαριά καρδιά ανέφερε πως τώρα «Είναι η ώρα του αποχαιρετισμού».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει την επέκταση της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ αλλά και θα χρηματοδοτήσει την Αιματολογική.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουράκης κατά τον επικήδειό του χαρακτήρισε την Βιργινία «αρχόντισσα» λέγοντας πως «έζησες κι έφυγες σαν αρχόντισσα».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος μίλησε για την σεμνότητα που χαρακτήριζαν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο την Βιργινία αλλά και την εργατικότητα που είχε.

Μετά το τέλος των επικήδειων ακολούθησε πομπή με την σορό της Βιργινίας να περνά από την Περιφέρεια Κρήτης και τελικά να οδηγείται στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου όπου και πραγματοποιήθηκε η ταφή.

Υπενθυμίζεται ότι η, Βιργινία, που ήταν μητέρα δύο αγοριών, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου, μετά από μεταμόσχευση, στην οποία είχε υποβληθεί.

Όλοι κάνουν λόγο για έναν χαμογελαστό άνθρωπο, εργατικό και ιδιαίτερα προσφιλή και αγαπητό στους συνεργάτες της.
Πηγή: typoskritis.gr