Καιρός: Επιστρέφουν βροχές, κρύο και χιόνια

Την Τρίτη αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ όμως στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα τις βραδινές ώρες (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, έντασης 5 με 7 μποφόρ, που από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από την νύχτα.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Την νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, όπου θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το μεσημέρι και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Την νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς 6 με 8 και την νύχτα στον Θερμαϊκό έως 9 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Την νύχτα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 και στα νότια 7 που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναπτυχθούν νεφώσεις όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα είναι βαθμιαία κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και την νύχτα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 έως 6, στα νότια 7, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια σταδιακά θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, 5 με 7 μποφόρ που το βράδυ πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και αργά την νύχτα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 5 με 7 και στα δυτικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Την νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. θα φυσούν νοτιάδες, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και πρόσκαιρα στα ορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα φυσούν βοριάδες, 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

 

 

ant1news

Πηγή: daypress.gr