Καταγγελία για αδιαφάνεια στην τοποθέτηση δασκάλων «παράλληλης στήριξης»

  Γονέας καταγγέλλει οτι άφησαν παιδί με μαθησιακές δυσκολίες που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, χωρίς δάσκαλο ειδικής αγωγής

Για αδιαφανείς διαδικασίες από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΠΕ) ν.Ηρακλείου ως προς την διάθεση δασκάλων "παράλληλης στήριξης", για τουλάχιστον δύο παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και ανήκουν στο "φάσμα του αυτισμού", καταγγέλλει γονέας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ενώ το Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ)  έχει εγκρίνει και εισηγηθεί την παράλληλη στήριξη για μαθητή που εμπίπτει στο φάσμα του αυτισμού και είναι απαραίτητη η παρουσία δασκάλου ειδικής αγωγής στην αίθουσα προκειμένου το παιδί να παρακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία, η ΔΠΕ δεν έδωσε "κενή θέση" για την πρόσληψη εκπαιδευτικού στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σε αντίθεση, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλλει γονέας, σε άλλα σχολεία που υπήρχαν περιπτώσεις μαθητών με χαμηλότερης βαρύτητας μαθησιακές δυσκολίες, "άνοιξαν" θέσεις και έγιναν προσλήψεις δασκάλων.

Σε επικοινωνία που είχαν γονείς με την ΠΔΕ, αναζητώντας μια εξήγηση για το πως έγινε αυτή η κατανομή προσλήψεων αλλά και γιατί αφού στο συγκεκριμένο σχολείο, υπήρχε η έγκριση για θέση δασκάλου "παράλληλης στήριξης", δεν ζητήθηκε τοποθέτηση εκπαιδευτικού από την ΠΔΕ, η απάντηση που έλαβαν είναι να περιμενουν στη β’φάση τοποθέτησης αναπληρωτών καθηγητών που θα γίνει τέλη του Σεπτεμβρίου.

"Αυτό που έχει συμβεί φέτος στο Ηράκλειο δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά", καταγγέλλει γονέας προσθέτοντας οτι "φαίνεται πως οι τοποθετήσεις έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες και προηγήθηκαν παιδιά που δεν αντιμετωπίζουν τόσο έντονα μαθησιακά προβλήματα".

Η πρόσληψη δασκάλου έστω και σε δεύτερη φάση είναι κρίσιμη για να μπορέσουν τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα να παρακολουθούν τα μαθήματα στην σχολική αίθουσα με τρόπο που δεν θα οδηγεί στον αποκλεισμό τους.

Σημειώνεται οτι αναζητώντας επικοινωνία για το θέμα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αυτή δεν κατέστη δυνατή.

flashnews.gr

Πηγή: kritipress.gr