Χανιά: Δικαστήριο «κούρεψε» κατά 92% δάνειο υπερχρεωμένου πολίτη

Νέα δικαίωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη, ο οποίος με απόφαση του Ειρηνοδικείου των Χανίων, πέτυχε όχι μόνο την ρύθμιση του χρέους του, αλλά και "κούρεμα" σαυτό, κατά 92%.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την οποία επικαλείται το neakriti.gr, πρόκειται για οφειλέτη, με χρέος 23.191,40 ευρώ σε τράπεζα και του οποίου το δικαστήριο των Χανίων, κούρεψε το χρέος, κατά 92%

Δηλαδή, από τις 25.135,40 ευρώ που χρωστούσε, θα πληρώσει μόνο 1.944 ευρώ και αυτό σε 36 δόσεις των 54 ευρώ εκάστη.

Ο δανειολήπτης ζει στην περιοχή του Δήμου Χανίων, εργάζεται στην πόλη των Χανίων ,σε ευκαιριακές οικοδομικές και αγροτικές εργασίες, είναι παντρεμένος και η σύζυγος του εργάζεται εποχιακά.

Ο δανειολήπτης ,ζήτησε τη συνδρομή της Ένωσης ,για την ένταξή του στο Ν.3869/2010 και κατέθεσε αίτηση με την συμβουλευτική της Ένωσης , στις 30-8-2012, στο Ειρηνοδικείο των Χανίων.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κ.Ιωάννα Μελάκη, επί της ανακοίνωσης, «με την απόφαση που εξέδωσε, το Ειρηνοδικείο των Χανίων, παρά τους ισχυρισμούς και τις ενστάσεις της μοναδικής πιστώτριας Τράπεζας. αποφάσισε:

Να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, με μηνιαίες καταβολές ,για μία τριετία των 54 ευρώ

Να "κουρέψει" το χρέος κατά 92%», 

ενώ, υπογραμμίζει ότι «ο οικογενειάρχης δανειολήπτης καταφεύγοντας στον Νόμο Κατσέλη, ρύθμισε το χρέος του, μα πάνω από όλα βρήκε την ησυχία του».

 

 

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

neakriti