Απίστευτη καταγγελία Ηρακλειώτη: «Με πέτυχαν στο κεφάλι με ένα αβγό»

 Να ανάψουν τα φώτα στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου ζητά ένας συμπολίτης μας, ο οποίος διαμένει στη λεωφόρο Πλαστήρα. Ο κ. Κωνσταντίνος Δερουκάκης καταγγέλλει ότι τα βράδια άγνωστα άτομα μαζεύονται πάνω στα τείχη – τα οποία είναι εκτός φωτισμού, στο ύψος του κηποθεάτρου “Μάνος Χατζιδάκις” – και αναστατώνουν την ευρύτερη περιοχή πετώντας αβγά, αλλά και… πέτρες στο δρόμο και όχι μόνο!

Χαρακτηριστικά ο κ. Δερουκάκης αναφέρει ότι ένα βράδυ άγνωστοι που βρίσκονταν πάνω στα τείχη, απέναντι από το σπίτι του, του πέταξαν ένα αβγό που τον πέτυχε στο κεφάλι, συμπληρώνοντας ότι τα εν λόγω άτομα δε δίστασαν να τον βρίσουν και να τον απειλήσουν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, εξάλλου, το γεγονός ότι ο κ. Δερουκάκης αφήνει σαφείς αιχμές αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα σε βάρος τόσο της δημοτικής Αρχής, όσο και της Αστυνομίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων, ζήτησε τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ., φτάνοντας μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο, ωστόσο δεν κατάφερε να βγάλει άκρη αφού του ζητήθηκε – όπως γράφει χαρακτηριστικά – να στείλει επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Δερουκάκη, υπάρχουν και άλλοι πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έκνομη συμπεριφορά ταραχοποιών που συναθροίζονται πάνω στα τείχη, και οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη φωτισμού τις νυχτερινές ώρες. Το εν λόγω πρόβλημα ώθησε, μάλιστα, τον Κωνσταντίνο Δερουκάκη να ζητήσει τη συνδρομή μέχρι και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου.

«Είμαι γείτονάς σας και το κτήριο της Αρχιεπισκοπής, που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι μου, δεν αναδεικνύεται αργά τη νύχτα, όταν ξεκινά η ρίψη πετρών και αβγών», ανέφερε αρχικά στην επιστολή που απέστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ο κ. Δερουκάκης. «Είμαι σίγουρος ότι οι πέτρες έχουν επιπτώσεις για τα οχήματα κάτω από τα τείχη, στον δρόμο. Ζητώ την προσοχή σας για αυτό το ζήτημα και ελπίζω να κάνετε κάτι για αυτό. Τα φώτα κλείνουν το βράδυ στα τείχη του Ηρακλείου, όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για κραυγαλέα αμέλεια. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό, οικονομική κρίση για παράδειγμα, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών δεν μπορεί να “θυσιάζεται”», γράφει ο κ. Δερουκάκης στην επιστολή με παραλήπτη τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο.

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιστολή που εστάλη από τον καταγγέλλοντα στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου. «Πρώτα τηλεφώνησα πριν να έρθω (σ.σ. στο Αστυνομικό Μέγαρο), (περίπου στις 8 το βράδυ), αλλά ο αστυνομικός που απάντησε στο τηλέφωνο ήταν αγενής, ειρωνικός, σαρκαστικός και απειλητικός. Θα έπρεπε να του επιβληθεί πειθαρχική κύρωση. Δε θα έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά. Όταν έφτασα στην πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί μου είπαν ότι θα έπρεπε να ενημερώσω με επιστολή τον αστυνομικό διευθυντή αναφορικά με το τηλεφώνημα, την επομένη.

Όσον αφορά στα περιστατικά αναφορικά με τη ρίψη πετρών και αυγών από τα τείχη, στο ύψος του “Μάνος Χατζιδάκις”, μου είπαν να καλέσω την Άμεση Δράση (“100”). Ήμουν στην πύλη του Μεγάρου περίπου στις 9 το βράδυ. Μπορείτε να το πιστέψετε; Πήγα μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο… Τι παραπάνω θα μπορούσα να κάνω; Παρ’ όλα αυτά, δεν έγινε κάτι και η “περιπέτεια” συνεχίζεται», επισήμανε στην εν λόγω επιστολή ο Κωνσταντίνος Δερουκάκης.

«Με πέτυχαν στο κεφάλι με ένα αβγό»

«Προς όποιον ενδεχομένως ενδιαφέρεται, εδώ και χρόνια έχετε κλειστά τα φώτα στα τείχη, στο ύψος του “Μάνος Χατζιδάκις”. Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια (σ.σ. των πολιτών)! Τελευταία, κάποιοι πετούσαν πέτρες και αβγά, που περνούσαν απέναντι τον δρόμο και έφταναν στο μπαλκόνι μου. Δεν μπορούσα να δω ποιος ήταν, καθώς είναι σκοτεινά. Απόψε (σ.σ. ένα από τα προηγούμενα βράδια) με πέτυχαν στο κεφάλι με ένα αβγό. Επίσης μου “εκτόξευσαν” βρισιές και απειλές. Δε γνωρίζω ποιοι είναι, αλλά από τότε που δε λειτουργούν τα φώτα, θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ακόμη και με την οικονομική κρίση δεν υπάρχει δικαιολογία. Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι υψίστης σημασίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε χάος. Γιατί δεν κάνει η Αστυνομία περιπολία εκεί πάνω; Είναι τόσο σκοτεινά γι’ αυτούς, ή μήπως φοβούνται κάτι; Δε θέλω να προσβάλω κανέναν ή να προκαλέσω προβλήματα, παρά να εκθέσω την περίπτωσή μου. Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά», ανέφερε στην επιστολή που απέστειλε τόσο στον Δήμο Ηρακλείου, όσο και στην ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Δερουκάκης.

«Ποιος πήρε την απόφαση να παραμένουν κλειστά τα φώτα πάνω στα τείχη, που περιβάλλουν το Ηράκλειο; Πρόκειται για εγκληματική πράξη, ακόμα κι αν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, αφού με τον τρόπο αυτό “θυσιάζεται” η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών. Όλοι εμείς που ζούμε δίπλα στα τείχη δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει εκεί πάνω, συνεπώς δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας. Ανεπιθύμητα άτομα συναθροίζονται πάνω στα τείχη και έχουν το αβαντάζ επειδή μπορούν να δουν τα πάντα στο φωτισμένο Ηράκλειο, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να δει αυτούς. Εάν κάποιος ανυποψίαστος πολίτης κάνει βόλτα πάνω στα τείχη, βρίσκεται σε κίνδυνο. Κι αυτό καθώς το σκοτάδι ευνοεί την εκδήλωση εγκληματικών δραστηριοτήτων», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Δερουκάκης.

Τα φωτιστικά που υποτίθεται ότι θα φώτιζαν τα τείχη δεν ανάβουν και πολλά από αυτά, όπως το εικονιζόμενο, έχουν μετατραπεί σε… κάδους απορριμμάτων.

Πηγή: kritipress.gr